keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pentu tulee kotiin - Mitä kotona valmiina?

Ajattelin tehdä tällaisen moniosaisen postauksen mitä teen pennun tullessa kotiin.
Tässä ekassa osassa on, mitkä on mun mielestä tärkeimpiä olla kotona pennun tullessa.


Hampaidenhoitovälineet - Novalle ostin ihan hammasharjan ja -tahnan, joilla sitten putsataan hampaat.

Shampoo - ei välttämättä kiireellisin ostos. Meillä se nyt on jotta saadaan aloittaa pesuunkin totuttelu aikaisin.


Koulutusnamit - nämä namit on purkkia lukuunottamatta nimenomaan pennuille (ei viljaa tai väriaineita). Nuo valkoisessa pussissa olevat on ihan kanaa, ja ne on "extra" palkkioina, eli aina yllättäen saa parempiakin herkkuja, ja se pitää ehkä esimerkiksi luoksetulossa motia korkeammalla kun ikinä ei tiedä minkälaisen namin saa.


Aktivointipallo - pallo, jolla saa leikkiä, mutta josta tulee myös nameja ulos kun sitä pyörittelee!

Ensiapulaukku - tämä on ihan zooplussalta tilattu, ja näitä löytää ihan prismastakin koirille tarkoitettuja. Tässä on sideharsoa, pihdit, kumihanskat ja paljon muuta, mitä nyt ensiapuna saattaa tarvita.  

Lelut - pennulla kannattaisi olla ainakin aktivointileluja, pehmolelu ja puruleluja. Novalle on lelukorissa monia erilaisia leluja, mutta nämä tulee olemaan heti alusta asti käytössä. Pentukongi on enemmänkin puruleluksi, vaikka molempiin näihin saa ruokaa sisään. Kongia saa mikrottaa ja pakastaa, eli sinne voisi laittaa esimerkiksi jäätynyttä jauhelihaa, tai sulanutta juustoa. Pupu on "rätti" tyylinen, se on tyhjä sisältä ja sinne saa esimerkiksi käden laitettua. Tällaisen kanssa ei ole vaaraa, että pentu nielisi vanua.

Kynsisakset ja harja

Hihna ja panta - jokaisen koiran perustavarat. Hihnassa kulkemisen opettelun aikana olisi hyvä, jos hihna olisi aika kevyt, esimerkiksi nailonia. Molemmissa on hyvät heijastimet, joten illallakin näkee hyvin.


Naksutin - perus koulutusväline, pennun tehdessä jotain oikein, se kuulee naksauksen ja saa namin.


Ruoka - Nova syö Eukanuba Puppy Medium Breed-ruokaa.
 
Ruoka- ja vesikuppi


Häkki tai peti - ihan alussa pennulle ei ehkä kannata ostaa sitä satasen hienoa petiä. Häkki on kätevä, koska kun se kotona toimii nukkumispaikkana, se toimii myös turvallisena matkustusvälineenä ja kyläillessä turvallisena pesänä.

Novan tuloon päiviä: 4
                    Seuraava pentu tulee kotiin -osa on hakumatka kasvattajalta kotiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan vanhoihinkin postauksiin mahdollisimman nopeasti!