maanantai 25. heinäkuuta 2016

Pentukoulu

Heips!

Meidän viimeinen pentukoulukerta oli eilen. Tavattiin siis sunnuntaisin, viitenä viikkona.
Me oltiin agilityryhmässä, eli opeteltiin agijuttuja samalla.

Opeteltiin agiityyn liittyviä juttuja pussi, putki, pujottelu, keinun ääni, rengas ja este. Tunneilla tuli todella paljon asiaa ja omistajia koulutettiin paljon. Joillain kerroilla oli aivan arkiasiaa, esimerkiksi hihnassa kulkemista, luoksetuloa, odottamista, rauhoittumista ja johtajuusasioita.
Suurinosa koulutuksesta tuli, kun jollain koiralla oli ongelma, se ratkaistiin ja koulutettiin yhdessä. Saatiin paljon vinkkejä, mitä tehdä toisin ja mitä voi treenailla kotona.

Koulussa pennut sai leikkiä, ja Nova oli aina koulusta seuraavankin päivän aivan puhki (niinkuin nyt..).

Meidän koirakouluna toimi Homeetta. Kouluttaja on todella taitava, ja saa kyllä jääräpäänkin toimimaan. Jos joku tätä lukeva Homeetalle haluaa pentunsa kanssa, kannattaa ottaa häneen yhteyttä ja sopia asia. Meillä oma penturyhmä oli facessa ryhmänä ja siellä sovittiin ajat ja paikat (esim. ukkosen yllättäessä):

Minun mielestä koirakoulu/pentukurssi on tärkeä. Pennun kanssa kun aloittaa alussa käymään ammattilaisen luona, edes sen pentukurssin ajan, voi säästyä monesta ongelmasta aikuiskoiran kanssa. Samalla pentu (ja omistaja) saa kavereita ja kulutettua energiaa.

psst!
Käykää kurkkaamassa Saaran ja Mayan blogia! Maya on pikkusen Novaa nuorempi saksanpaimenkoira.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan vanhoihinkin postauksiin mahdollisimman nopeasti!