lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kasvattajaan päätyminen

MOI! Päätin aloittaa blogin ihan asialla, eli jutuilla joita itse olisin kaivannut pentua harkitessa. Ideana on, että kerron meidän matkasta koiran omistamiseen ja toivottavasti joku tästä saa apua. Pennun kotiututessa alkaa tulemaan enemmän kuulumisia ja pentuelämän rytmiä.

Monet pähkäilevät alussa, miten hyvä kasvattaja löydetään? Samoin mietimme me.
Alussa kävin rotumme rotuyhdistyksen sivuilla ja pentuvälityksessä, mutta koska rotumme on harvinainen, oli välityksen sivut loppujen lopuksi todella vähän auttavat.

Koiranetissä kirjoitin meidän rodun hakuruutuun ja sieltä löysin kaikki kasvattajat, joilla pentuja on ollut esimerkiksi viimeisen kahden vuoden aikana. Vierailin kasvattajien verkkosivuilla, katselimme koirien terveystuloksia koiranetistä, etsimme kuvia yms. Otimme ensiksi yhteyttä kahteen kasvattajaan, joista toinen vastasi pentueen olevan suunnitteilla.

Ensimmäisen kasvattajan kanssa olimme todella innokkaita, ja olikin shokki kun ultrassa koira ultrattiin tyhjäksi. Kasvattaja suositteli meille toisia kasvattajia.

Otimme yhteyttä toiselle kasvattajalle, jonka nartun olimme nähneet jo yhdessä näyttelyssäkin. Täältäkin saimme vihreää valoa ja jäimme jännittämään ultraa.
Noh, meillä kävi samoin kuten ensimmäisellä. Ultra oli tyhjä.
Tämä kasvattaja kuitenkin kertoi meille Ginfaxi's kasvattajalla olevan jo varmasti kantava narttu, joka oli ultrattu.

Otimme yhteyttä tähän kasvattajaan ja äidin keskusteltua kasvattajan kanssa, pentujen synnyttyä ja kasvettua sovittiin tapaaminen. Ajoimme 12.3. kasvattajalle ja siellä nähtiin pennut, ja saatiin tietää kuka meille olisi tulossa. Nyt, meillä on varattuna narttupentu joka täyttää 4 vkoa ensiviikolla.

Kun olet löytänyt sen oikean rotusi (tai olet ainakin sitä mieltä), etsi rodun yhdistyksen sivut ja katso koiranetistä kasvattajia. Tutki ja kysele kokemuksia kasvattajista, tutki sivuja. Kun löydät mukavalta tuntuvan kasvattajan, ota yhteyttä!

Hyvä kasvattaja osaa kertoa rotunsa huonoistakin puolista, neuvoa monipuolisesti ja kertoa muutenkin rodusta. Pennut elävät hyvässä ympäristössä, koirat ovat mukavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan vanhoihinkin postauksiin mahdollisimman nopeasti!