perjantai 21. lokakuuta 2016

EläinlääkärissäKäytiin ell viime viikolla, kun Novalla oli ollut useamman päivän epätasaisesti outoja oireita:
se kirputti tassujaan, oksenteli, oli yöllä levoton, ei halunnut syödä, vatsa oli kuralla ja kovalla vuorotellen. Varasimme eläinlääkäriajan Aitovetille torstaiksi 13.10.
Eläinlääkäri tutki Novalta sydän- ja hengitysäänet ja kaikki kuulosti hyvältä. 
Lääkäri oli sitä mieltä, että oksentelu ja levottomuus voisivat olla oireita johonkin sisäelinsairauteen.

Otettiin verikokeet, jotka ei kuitenkaan sujuneet ihan yhtä hyvin. Ensimmäisellä yrityksellä Nova sai vedettyä tassuaan niin, että neula liikkui ja repäisi pistohaavankin isommaksi. Hoitaja päätti kokeilla toiseen etutassuun, ja kahden ihmisen pitelemänä saatiin verikokeet tehtyä. 

Jouduttiin odottamaan tuloksia 15 minuuttia. Käytiin pissattamassa Nova ulkona ja tultiin sitten aulaan odottelemaan tuloksia. Verikokeissa kaikki oli myös normaalisti, esimerkiksi munuaisten ja maksan arvot. 

Diagnoosina saatiin sitten stressin aiheuttama mahahaava, ja siihen mahansuojalääkekuuri viikoksi. Eläinlääkärin mielestä Novalla olisi eroahdistus. Nova haukkuu meidän lähtiessä 10-30min, jonka jälkeen käy nukkumaan yleinsä.

Perjantaina, lääkkeiden aloituksen jälkeen Nova alkoi ripuloimaan ja oksentamaan. Se sai riisiä ja jauhelihaa ruoaksi, ja vatsa tasapainottui maanantaina taas normaaliksi. Lääkekuuri loppui torstaina, ja ainakin tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä.

//Nova syö nykyään Brit Care:n peruna ja lohi-ruokaa, Eukanuban ollessa koiran henki haisi, sillä oli ilmavaivoja ja se nirsoilk usein.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan vanhoihinkin postauksiin mahdollisimman nopeasti!